Ayrıca, eczane açmak için bazı belgeler tamamlanmalı ve yasal sürecin dikkatlice uygulanmalıdır. İlk olarak, bu masrafa eczacının mesleki yeterliliği için açık bir kanıt olması nedeniyle gereklidir ve aynı zamanda açılacak eczanenin sağlık standartlarına uyması. Bunun bir sonucu olarak, Türkiye’de eczane açmak için bir Eczacılık fakültesi ile Diploma ve daha sonra diploma, eczacılık odasına kaydolma ve il sınavını gerçekleştirme Eczacılık mezunu başka bir ülkeden gelen oynanır. Ayrıca, bazı belgelerin sunulması gerekmektedir.
Tebligat yapılamayan başvuru. Ancak, ayrıntılı belgeler arasında; aslında ya da onaylı bir noter kopyası Diploma, T.C. Kimlik Numarası, Adli Sicil Kaydı, İmza Sirküleri ile İkametgah Belgesidir ve Ayrıca, Bina sahibi ya da kira kontratı göstermelidir. Eczacının acil bir mesleği olmadığını gösteren bir sağlık raporunu da eklemelisiniz. Eczane açmak için Sağlık Bakanlığı’na başvurun. Bu aşamada eczane, İl Sağlık Müdürlüğü, mevcut eczane ve rekabet faktörleri ve diğerleri dahil olmak üzere aile nüfusu tarafından değerlendirilmektedir. Aynı zamanda buz dolabı, zehirli maddeler için özel kilitli ve termometre eczanede olduğunuzu kontrol etti. Son olarak, bir işletme lisansı, yapı kullanım ruhsatı ve yapı onayı almalısınız. Tüm bu belgelerin başvurusundan sonra ve şirketin açılması belge süresi olan 90 gün sonra olan sonuç.
Ancak, onay ve denetim belgeleri ve süreçleri ile eczane açma taahhüt etmek, yasal işlemleri tamamlamak ve yasal zorunluluğun ötesinde olası risklere karşı işin güvenilirliği ve sürekliği için dikkatli bir planlama yapmak anlamına gelir. Türkiye’de eczane açma süreci Eczacılık Fakültesi diploma mı ile beraber lisans başvuru süreci olmaktadır. Ayrıca bir yıl süreyle yardımcı eczacılık deneyimi, eczacı mesleğine kaynaşmalarını geliştiren ve yaklaştırarak bilgi ve tecrübeler kazandıran kanuni kurallardandır. Bu aşamaların devamında eczacının İl Sağlık Müdürlükleri’ne dilekçe ile müracaat yapması gerekmektedir.
Bu başvuru sonrasında eczanenin düzen ve içerik tasarımının kroki oluşturularak komşu bir eczane daha açılıp açılmayacağına bakılmaktadır. Bu süreçte ilçe sağlık müdürlükleri veya eczacı odaları incelemesi de sürece katılmaktadır. Buna karşın, Açılış için eczanenin asgari 35 metrekare olması, eczanenin sağlıklı bir şekilde havalandırma sisteminin kurulması ve temizlik yapılabilmesi ve soğuk hastalıklar için ayrı bir buzdolabının veya termometre bir arada mesai yapmaları gerekir. Eczanenin iç dizaynı sırasında zehirli ilaçların ayrı yerlerde muhafaza edilmesi ve yanma anında kullanılabilir yangın dolaplarının bulunmalıdır.
Öte yandan, eczane yer seçimi yaparken açılacağı bölgedeki nüfus yapısı ve rekabet durumu bilmelidir. yetki veren kurallar gereği, hastane gibi sağlık kuruluşlarının içinde veya bahçesinde eczane açılması yasaktır.
Eczaneler, havaalanı ve otogaralannda serbestçe açılabilir. Yer tasarımı ve yetki çizelgeleri alıındıktan sonra belediyeden işletme ve yer numarataj alınmalıdır. Bu aşama ayrıca eczane iç i dizaynı yapacağınız şirketin SGK işlem kartının ve oda kartının giri do,apı yapılması içerir . Sürecin tamamlanmasından sonra metrekare si sırasında incelemeden sonra yaklaşık 90 gün süre alınır. Ancak unutmayın eczanenin açılışdan sonraki aylarda düzenli olarak denetilmelidir. Eczacı odası ve kamarasına bağlı kalınmalı ve yıllık öfeme yapılamlıdır. Bu adımlar eczane açılışın sadece bir girişimcilik işi olmadığını unutmayın, eczacının bir sağlık hizmeti oluşunu da gösterir.